Château Haut-Bailly 1996

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Pessac Léognan Jahrgang 1996 

Ein wunderschöner Cabernet Sauvignon-Jahrgang. Sowohl in der Nase als auch im Mund reichhaltig, sehr ausgewogen, cremig und köstlich mit geschlossenen Tanninen. Einer der frühen Jahrgänge aus dem Hause Château Haut-Bailly und ein Paradebeispiel für einen Bordeaux-Wein. Dieser Pessac-Léognan passt hervorragend zu einem Fasan auf Haselnüssen und Gänseleberpastete.
Parker : 92 / 100
R. Gabriel : 18 / 20
Wine Advocate-Parker :
Tasted at the chÃóteau, the 1996 Haut Bailly is a blend of 58% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and 12% Cabernet Franc. It has an attractive bouquet with blackcurrant pastilles, briary, a touch of gravel and dried orange peel. As I commented a few years ago, this is a 1996 that is not as immediate as others, but seems to find its voice with time. The palate is medium-bodied with a soy-tinged opening. This is well balanced and quite rounded in the mouth, quite masculine and perhaps having dispensed with some of the freshness and vitality that it showed in numerous tastings in the previous decade. There is a noticeable salinity here, lending it a marine-like finish with black olive on the aftertaste: a highly enjoyable Haut-Bailly, perchance one soon to reach the end of its plateau? Whatever -- I like where this is at now. Tasted July 2016.
BordeauxPessac-Léognan
Lage
Graves

Alkohol
13.5

Süssweine
Nein

Umweltzertifikat
Konventioneller Weinbau

J. Robinson
16,5

R. Gabriel
18

Wine Spectator
90

Herkunftsland
Frankreich

Herkunftszertifikat
AOC

Traubensorten
Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc

Region
Bordeaux

Appellation
Pessac-Léognan

Farbe
Rot

Produzent
Château Haut-Bailly

Klassifikation
Cru classé

Parker
92

Allergene
Enthält Sulfite